Depressief

Ben je ontroostbaar en zie je geen uitzicht meer? De dagen zijn elke dag een kwelling. Het liefst blijf je dan ook elke dag in je bed. Je piekert hoe zwaar je het hebt. Je voelt je te belast in dit leven. Het liefst zou je niet meer verder willen leven. Is dit herkenbaar voor jou? Dan ben je depressief

Er zijn verschillende vormen van depressief zijn en verschillende gradaties. Je kunt een lichte depressie hebben, waarmee het nog wel mogelijk is te werken maar je moet jezelf wel in acht nemen. Kenmerken van een lichte depressie: het kost moeite om jezelf te troosten en je voelt je neerslachtig.
Zware depressies kunnen minstens twee jaar duren. In die tijd heb je het gevoel dat je behoorlijk op en neer laat gaan. Je kunt bijvoorbeeld van tijd tot tijd neerslachtig, veel piekert en je dag en nachtritme niet meer op pijl hebben of zelfs omdraaien. Het kan zelfs voorkomen dat je niet meer in staat bent om jezelf goed te verzorgen.

Hieronder nog een tweetal specifieke vormen van depressief:

Periodiek depressief

Periodieke depressief houdt in dat je altijd rond dezelfde periode depressies bent, bijvoorbeeld elk jaar terug tijdens de vakantie, in december of in de winterperiode. Hier kun je behoorlijk last van krijgen. Je wordt prikkelbaar. Door het somber gevoel kun je meer gaan eten en veel slapen omdat je biologische klok in de war is.

Postnataal depressief

Postnataal depressief komt vaak voor bij vrouwen die onlangs moeder zijn geworden. Hoezo een roze wolk? Jij bent juist heel neerslachtig en hebt veel huilbuien. Er lijkt geen einde aan te komen. De teleurstelling in jezelf is groot. Het krijgen van een baby had je heel anders voorgesteld.

Leren omgaan met depressief zijn

Hoe kun je leren omgaan met jouw depressie, zodat jij weer vrolijk door het leven gaat? Wat voor de een werkt, hoeft voor jou niet te werken. Om jouw depressiviteit de baas te worden, stellen we samen een passend plan op waarbij jij je goed voelt. 

Psychosociaal therapeut Stadskanaal

Neem contact op als je met mij aan de slag wilt om jouw depressie de baas te zijn.

Vraag of interesse?

Neem vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van je!

Linda Wilms

  • ✓ Geen wachtlijst
  • ✓ Erkend therapeut
  • ✓ Geen verwijsbrief nodig
  • ✓ Ook ‘s avonds afspraak
  • ✓ Vergoeding mogelijk

We kunnen verschillende therapievormen gebruiken

Wanneer je ervoor kiest om samen met mij aan de slag te gaan, is het goed om te weten dat we voor een aanpak kunnen kiezen die goed aansluit op jou en je hulpvraag. Zo passen we elementen toe uit Gestalttherapie, Lichaamsgerichte therapie en EFT. Daarnaast is het ook mogelijk om diverse trainingen bij te volgen, zoals ROTS en WATER, zelfverdediging en zelfredzaamheid.

Vergoeding voor psychologische hulp

Doordat ik als therapeut ben aangesloten bij beroepsvereniging LVPW en overkoepelend orgaan RBCZ, komen mijn consulten voor vergoeding in aanmerking vanuit de aanvullende verzekering. Lees hier meer over mijn tarieven en de vergoedingsmogelijkheden.

Kennis maken?

Linda Wilms

Ik ben Linda Wilms, sociaalpsycholoog in Stadskanaal, en geboren in Drenthe. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen, een meisje en jongen. Ik hou van zelfontwikkeling en mensen stimuleren.

Heb je een vraag, stuur me gerust een berichtje via WhatsApp
Verstuur via WhatsApp